Massasje

Doktorgaarden-Naprapati-og-Massasje-behandlinger-massasje

Klassisk massasje eller Svensk massasje er basert på vestlig skolemedisin. Her defineres massasje som ”manipulasjon av kroppens muskler og bindevev i den hensikt å normalisere og styrke dens funksjoner”.

Klassisk massasje, også kalt svensk massasje er den mest kjente massasjeformen i Vesten. Metoden ble utviklet på 1800-tallet av svenske Per Henrik Ling. I klassisk / svensk massasje er hendene det viktigste verktøyet og terapeuten benytter seg av ulike kna- strekk- press- og banke-teknikker.

Det er verdt å merke seg at grunnen til at klassiske massører er oppført i Alternativregisteret er at de tilbyr et alternativ til det offentlige helsevesenet. Det betyr ikke at det er noe alternativt ved metodene eller forklaringsmodellene. Massørene har samme medisinske syn på kroppen som leger og fysioterapeuter, og metodene har solid vitenskaplig støtte.

Massasje er en del av fysioterapiutdanningen, og massasje utført av fysioterapeuter regnes ikke som alternativ behandling. Når samme behandling utføres av terapeuter uten offentlig utdanning kalles det derimot alternativt.

 

Fordi klassisk massasje springer ut av fysikalsk behandling og fysioterapien, skiller sykdomsforståelsen seg ikke fra den skolemedisinske. Man forholder seg i hovedsak til fysiske strukturer og prosesser som årsaks- og forklaringsmodeller på fysiske helseproblemer, og ser massasje som en behandlingsform mot spesifikke plager i muskler og skjelett.

 

Målet med massasje er å minske smerte og muskelspenninger, samt gi avspenning, gjennom å mykgjøre vev og muskler. Alle teoretikere innen klassisk massasje vektlegger betydningen av å knytte massasjen opp mot øvelser og egentrening for å få full effekt av behandlingen.

Kilde: NIFAB (Nasjonalt informasjonssenter for alternativ behandling)


Våre behandlinger