Gravide

Doktorgaarden-Naprat-og-massasje-behandling-kinesiotaping

De fleste som er gravide opplever å få vondt i rygg eller bekken i løpet av svangerskapet. Dette skyldes de mange forandringer i kroppen som oppstår i løpet av 40 ukers svangerskap. Smertebildet varierer, men mange føler at det går utover jobb og dagligdagse aktiviteter, og har behov for behandling og veiledning. Bekkenløsning, ryggsmerter, bekkenlåsning, hodepine og nakke- og skuldersmerter, er noen av de vanligste plagene gravide opplever gjennom svangerskapet.

MammaMage

- MammaMage er sikker mage-trening etter graviditet!

Det er ganske fantastisk hvordan kroppen tilpasser seg i graviditeten slik at et lite barn kan vokse til inne i magen. I ni måneder vokser magen innenfra og magemusklene, bukhinnen og bindevevet tøyes ut -sakte men sikkert dag for dag- for å gi plass til den lille i magen.

Uansett hvordan vi ser på det er fødselen relativt fort gjort sett i forhold til de ni 9 måneder man går gravid, og kroppen har tid til å tilpasse seg gradvis. Det er derfor ikke så rart at magemusklene og de indre strukturene kan få "sjokk" når barnet plutselig er ute - og tilbake står magemusklene og de indre strukturene lange og slappe. Man kan sammenligne disse strukturene med en gammel gummistrikk.

Og denne strikken er altså mammamagen. Slapp, ut-tøyd, pløsete, myk og har mistet mye av elastisiteten. Hver mammamage er unik, like unik som deg og like unik som det lille vidunderet ditt som har satt preg på kroppen din for resten av livet.

Det som er viktig etter graviditeten og fødselen er at den dype magen og bekkenbunnen får tilbake sin funksjon. Første steget er å begynne med sikker trening etter fødsel - man styrker magen innenfra og ut.

Blir du spurt om du er gravid selv om du ikke er det? Trener du mye mage, føler deg sterk, tar masse sit-ups, men magen fortsatt stikker ut? Kommer det en "spiss" når du prøver å reise deg fra liggende stilling? Da kan det hende du har en mammamage.

Når man er gravid sklir magemusklene til side og bindevevet som holder magemusklene sammen dras kraftig ut. Dette skjer helt naturlig og må skje for at barnet skal få plass i magen. Det er viktig at denne har kommet "på plass" igjen etter en graviditet før du begynner å trene magemusklene dine. Hvis ikke risikerer du å få et brokk i mellomrommet (diastasen) som er mellom de rette magemusklene.

Øvelsene du skal gjøre er lette øvelser som aktiverer de dype magemusklene, og deretter gradvis øke vanskelighetsgradene.

Astrid er naprapat hos Doktorgården Naprapati & Massasje og hjelper deg med nettopp dette. Hun kjører også MammaUte-kurs som er utendørs barseltrening for deg som går hjemme i permisjon. Kurset innebærer en magesjekk, infomøte og sikker trening for din mammamage gjennom 6 uker. Ta kontakt med Astrid for mer informasjon.

 


Våre behandlinger